Domokos László

Megemlékezés a kommunizmus áldozatairól

2016-02-25 14:31
A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen vett részt Domokos László 2016. február 25-én. A megemlékezés a fővárosi Olimpia parkban, Kovács Béla, a Független Kisgazdapárt (FKGP) néhai főtitkára szobránál került megrendezésre.
Az Országgyűlés 2000. június 13-ai döntésével nyilvánította február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává, annak emlékére, hogy 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen, majd hurcolták el a Szovjetunióba Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát.
 
Megemlékező beszédet mondott Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki hangsúlyozta: „Emlékezni kell a hősökre, akik nélkül nem lehetett volna lebontani a kommunizmus gyilkos eszméjét”. Völner Pál az 1947-ben ezen a napon letartóztatott, majd a Szovjetunióba elhurcolt Kovács Béla, a Független Kisgazdapárt főtitkára szobránál, az Olimpia parkban hozzátette: emlékezni kell a diktatúra borzalmaira is, hogy ne történhessen meg hasonló. „Soha többé nem engedhetjük meg magunknak azt, ami a 20. században többször is megtörtént velünk, hogy a diktatúra átszője mindennapjainkat és végül megszokjuk az elnyomással való együttélést” – jelentette ki.
 
A résztvevők ezután virágokat helyeztek el Kovács Béla szobránál, és megnézték a március 4-ig megtekinthető Kommunista bűnlajstrom című kiállítást az Olimpia Park kerítésén. A megemlékezésen Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is részt vett.
 
Forrás: magyaridok.hu