Domokos László

MPGEKE ellenőrzési konferencia Egerben

2011-11-07 15:01
A Magyar Pénzügyi és Gazdasági Ellenőrök Közhasznú Egyesülete 2011. november 3-5. között Egerben szervezte meg szakmai konferenciáját. A rendezvényen Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke „Az Állami Számvevőszék feladatai és szervezeti átalakulása az új ÁSZ törvény tükrében" címmel tartott előadást.
A Magyar Pénzügyi és Gazdasági Ellenőrök Közhasznú Egyesülete (MPGEKE) „Új időszámítás a közpénzek ellenőrzése" címmel szervezett konferenciát. A rendezvény célja, hogy bemutassa a résztvevők számára az újjászervezett ellenőrzési szervezeteket, tevékenységüket, felépítésüket, valamint aktuális feladataikat.

MPGEKE Konferencia Egerben

Domokos László köszönti a résztvevőket
A program levezető elnöke Kovács Árpád, az MPGEKE tiszteletbeli elnöke. 2011. november 3-án Banai Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára „Az ellenőrzés szerepe a költségvetés tervezésében és végrehajtásában" címmel tartott előadást. Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a szervezet átalakulásáról beszélt az új ÁSZ törvény tükrében.


Részlet Domokos László előadásából

A Költségvetési Tanácsról és a 2012-es büdzsé kockázatairól és kitörési pontjairól Járai Zsigmond, a Költségvetési Tanács vezetője számolt be.


Részlet Járai Zsigmond előadásából

A délután folyamán Rogán Antalnak, a Gazdasági és informatikai bizottság elnökének „A pénzügyi és költségvetési jogalkotás és az ellenőrzési rendszer" című előadását hallgathatták meg a résztvevők.

 

Részlet Rogán Antal előadásából

 

Báger Gusztáv, az Állami Számvevőszék Kutató Intézetének tudományos tanácsadója a korrupcióellenes küzdelem nemzetközi tapasztalatait mutatta be. A nap végén az MPGEKE első 15 évéről Kovács Árpád emlékezett meg. Ezt követően az elismeréseket Domokos László az MPGEKE elnöke adta át.

2011. november 4-én az adó és a vámszervezet integrációját és a NAV aktuális feladatait Varga Árpád, a Nemzeti Adó és Vámhivatal elnökhelyettese mutatta be. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének megújulásáról Gáll Tamás, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének főosztályvezetője beszélt. Gaál Szabolcs Barna, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnöke a KEHI ellenőrzési tapasztalatairól és aktuális feladatairól tartott beszámolót.

 

Részlet Gaál Szabolcs előadásából

 

A belső ellenőrzési gyakorlat új kihívásairól Galambos Péter, a Belső Ellenőrök Magyarországi Szervezete elnöke beszélt előadásában. Végül Dávida Marianna, a NAV főosztályvezetője beszélt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által végzett ellenőrzési tevékenységekről.

 

MPGEKE Konferencia Egerben

A konferencia résztvevői

A konferencia utolsó napján szó volt a NAV bűnügyi szakterületéről és az adócsalás elleni küzdelméről, majd Domokos László az MPGEKE megújulásáról beszélt. A konferenciát Sápi Ákos, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület elnökének a pénzügyi kultúra fejlesztéséről szóló előadása zárta.

 

A konferencia első napjának összefoglalóját itt érheti el, a második nap összegzését itt, míg a harmadik napról készült hírt itt olvashatja.