Szaúdi delegációt fogadott Domokos László

Szaúdi delegációt fogadott Domokos László
A számvevőszékek világszervezete (INTOSAI) Teljesítményellenőrzési Albizottságának (PAS) éves konferenciája alkalmából magas rangú szaúdi delegációt fogadott Domokos László, az ÁSZ elnöke az Állami Számvevőszék székházában. A szemináriumot megelőző kétoldalú találkozón a szaúd-arábiai számvevőszék elnöke és Domokos László megállapodott abban, hogy szorosabbra fűzik az intézményeik közti kapcsolatot.
Az Állami Számvevőszék rendezi április 18-19. között a számvevőszékek világszervezete Teljesítményellenőrzési Albizottságának éves konferenciáját, melyen közel húsz, a világ számos pontjáról érkező számvevőszéki szakértő és négy nemzetközi szervezet képviselői vesznek részt.
 
Az ÁSZ elnöke a konferenciát megelőző találkozón ismertette az intézmény jogállását és feladatait, valamint bemutatta az ÁSZ ellenőrzési tevékenységét és a jól irányított állam érdekében végzett munkáját. Domokos László kiemelte: napjainkban egyre inkább előtérbe kerül az ÁSZ tanácsadó, véleményalkotó funkciója, melynek keretében a Számvevőszék elemzésekkel tanulmányokkal és széleskörű tudásmegosztó tevékenységgel segít átláthatóbbá és eredményesebbé tenni a közpénzek felhasználását. A találkozón az ÁSZ elnökén kívül Pulay Gyula igazgató, valamint Horváth Bálint kommunikációs és kapcsolattartási osztályvezető vettek részt.
 
Szaúdi delegációt fogadott Domokos László
 
Hussam Alangari, a szaúd-arábiai számvevőszék elnöke bemutatta az országában működő közpénzügyi ellenőrzés kereteit, és ismertette a számvevőszék legfontosabb feladatait is. A felek a találkozó végén megállapodtak, hogy a jövőben szorosabbra fűzik a két szervezet közötti kapcsolatot, és feltérképezik az együttműködés lehetséges irányait.