Domokos László

Szentmisén vett részt Domokos László

2016-03-11 10:00
Őszentsége Ferenc Pápa megválasztásának harmadik évfordulója alkalmából tartott szentmisén vett részt Domokos László a Szent István Bazilikában.
Ferenc a 266. pápa, ő az első latin-amerikai és az első jezsuita Szent Péter utódainak sorában. Jorge Mario Bergoglio 1936. december 17-én született Buenos Airesben, olasz bevándorló munkáscsaládban. Vegyésznek készült, de végül a papi hivatást választotta. A szeminárium elvégzése után, 1958-ban lépett be a jezsuita rendbe. A filozófiai doktorátus megszerzése után irodalmat, pszichológiát és filozófiát tanított. 1969-ben szentelték pappá. A kiváló vezetői képességekkel megáldott Bergoglio 1973-tól hat éven keresztül volt a jezsuita rend argentin tartományának vezetője. 1998-ban lett Buenos Aires érseke, 2001-ben nevezte ki (kreálta) bíborossá II. János Pál pápa.
 
A március 10-én rendezett szentmisét Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, Erdő Péter bíboros, esztegom-budapesti érsek és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai közösen celebrálták.
 
A szentmisén Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is részt vett.
 
Forrás: MTI