Domokos László

V4+2 és az Európai Unió Számvevőszékeinek Kapcsolattartó Bizottsági ülése

2019-06-28 17:00
A V4+2 és az Európai Unió Számvevőszékeinek Kapcsolattartási Bizottsági ülésén vett részt az Állami Számvevőszék 2019. június 26-28. között. Az ÁSZ delegációját Domokos László elnök vezette.
Az összevont nemzetközi események fő témái voltak a jogalkotási sajátosságok és a legfőbb ellenőrző intézmények mandátuma a V4+2 országokban, a számvevőszéki hatásgyakorlás konkrét ellenőrzési tapasztalatai, illetve a digitális Európa jelentette kihívások és lehetőségek az Európai Unió számvevőszékei számára.
 
A nemzetközi eseményen a résztvevők kitértek az Európai Unió Számvevőszékeinek digitalizációval kapcsolatos lehetőségeire és kihívásaira, a számvevőszéki vezetők és szakmai kapcsolattartók egyeztetésére, a Kapcsolattartó Bizottság szakmai tevékenységi körének tisztázására, és szakmai partnereinek bemutatására, illetve az Európai Unióban történő közellenőrzések részleteinek ismertetésére.
 
Az esemény célja volt, hogy az utóbbi évek teljesítményellenőrzéseiből eredő kihívásokat, és a vonatkozó nemzeti digitalizációs programokat a résztvevő felek megvitassák.