„Egy a természettel” – világkiállítás Budapesten

2021-10-08 00:00
Nagyszabású, többek között a természet védelmével, a biodiverzitással, a vadászattal és a fenntartható természethasználattal foglalkozó, a modern technológia vívmányait felvonultató rendezvénysorozattal várja a világ minden pontjáról érkező érdeklődőket a Budapesten megrendezett, „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás.
A 2021. szeptember 25. és október 14. között szervezet rendezvénysorozat az ötven évvel ezelőtt, hatalmas nemzetközi sikerrel megrendezett budapesti világkiállításnak állít emléket. Az eseménynek a megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ ad otthont, ahol a látogatók 75 ezer négyzetméteren szerezhetnek egyedülálló élményeket.
 
A különféle helyszíneken kialakított kiállítóterek európai szintűek, amelyeket bejárva átlépünk egy másik kultúrkörbe. A látogatók egyetlen rövid sétával bebarangolhatják az egész világot, de szintén felfedezhetik hazánk természeti kincseit, illetve megismerkedhetnek a hagyományos vadászati módokkal vagy akár hazánk vizes élőhelyeinek világával.
 
A központi magyar kiállítás keretében például egy sétán vehetünk részt a Kárpát-medencében, amelynek során megismerhetjük a magyar nép és a természet különleges kapcsolatát, elsősorban a természetközeli szakmák szerepére fókuszálva. A csarnokban közel 1200 négyzetméteren a magyar nagyvadat bemutató preparátumok kaptak helyet, amelyek közé belépni elképesztő élmény volt. Szintén rendkívül érdekes volt a hagyományos vadászati módokat, például az íjászatot vagy a solymászatot bemutató kiállítás.
 
Egy másik, nagyon különleges élmény a hazánk vizes élőhelyeit bemutató kiállítási tér volt, amelynek hatalmas akváriumrendszere mentén haladva, összesen 50 halfaj 2000 egyedével találkozhatunk. További izgalmas, interaktív élményeket kínál az a VR-játéktér, ahol kipróbálhatjuk magunkat vadászként a virtuális valóságban, majd bepillanthatunk az az európai erdők vagy az afrikai szavannák világába.
 
Fontosnak gondolom kiemelni, hogy a világkiállítás célja nem csupán az ismeretterjesztés, hanem a tudásátadás, illetve a támogatás is. Nemzetközi szakemberek részvételével ugyanis összesen hat világkonferencia kerül lebonyolításra, a „Future of Nature” című kezdeményezés pedig olyan magyar cégek és fejlesztések számára ad lehetőséget a bemutatkozásra, amelyek többek között a természetvédelem vagy a fenntarthatóság témaköreire fókuszálnak.
 
Arra biztatom Önöket, hogy éljenek a lehetőséggel és látogassanak el a világkiállításra. Fedezzék fel a látványos tárlatokat, járják körül az egyedi módon kialakított kiállítótereket, ismerkedjenek meg a bemutatott témákkal, próbálják ki a virtuális valóság adta lehetőségeket, valamint kóstolják meg a vad éltelek.