A közművelődésnek nagy szerepe van a képzésben

2020-08-31 18:04
"A jól elvégzett munka megérdemelt gyümölcse e gyönyörű ház. Az elmúlt időszak szorgos és eredményekben gazdag munkájának elismerése és egyúttal a jövőbe való befektetés valósult meg Lakitelken"– írta a Nemzeti Művelődési Intézet Székházának vendégkönyvébe Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
A közelmúltban készült el a Nemzeti Művelődési Intézet székháza Lakiteleken, amelynek a tervezett áprilisi székházavatását a koronavírus járvány meghiúsította. Az épület ünnepélyes átadására 2020. októberében egy tematikus, közművelődési Kárpát-medencei nap keretében kerül sor.
 
A Nemzeti Művelődési Intézet Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben megépült székházával nemcsak szimbolikus értelemben, hanem mindennapi valóságában is a Kárpát-medence meghatározó értékközpontjának részévé válik. Az épület hűen tükrözi az intézmény funkcióját klasszikus formavilágával, a magyar művelődéstörténetből vett díszeivel és szimbólumaival. A klasszikus megjelenésű épület ötvözi az elmúlt korok magyar vidéki építészeti hagyományait, a nemesi, a polgári és a népi építészeti elemeket.
 
A Nemzeti Művelődési Intézet egy különleges filmsorozatot készít az ünnepélyes székházavatásra. Ebből az alkalomból nyilatkozott az ÁSZ elnöke, aki számára fontos a nemzeti kultúra és a hagyományok ápolása.
 
Az interjú után elsőként írt elismerően az új székház vendégkönyvébe, amelyben hangsúlyozta, úgy látja, hogy a képzés, a tudásátadás, a tudásmegosztás, a hagyományok ápolása a legfontosabb feladata a közösségi művelődés ügyének.