Adódjatok össze! – Sztárgála az Eiffel parkjában

2021-08-22 00:00
A Magyar Állami Operaház a Regőczi István Alapítvánnyal közösen rendezett gálaműsort az Eiffel Műhelyházban. Kiemelten fontos volt számomra, hogy részese lehettem annak a társadalmi összefogásnak, amelynek célja a koronavírus árváinak támogatása.
A Regőczi Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita hozta létre azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson annak a több száz gyermeknek Magyarországon, akik a világjárvány következtében vesztették el egyik vagy mindkét szülőjüket. Az alapítvány olyan támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz, illetve befejezi a tanulmányait, munkába áll és már képes lesz magáról gondoskodni.
 
A jótékonysági nap alkalmat adott arra, hogy a Magyar Állami Operaház a Regőczi Alapítvánnyal együtt felhívja a figyelmet a koronavírus-járvány árváinak támogatására, és erre a helyszínen lehetőséget is biztosítottak számunkra.
 
A napot lezáró gálán olyan világhírű sztárok léptek fel, mint például Patricia Petibon francia koloratúrszoprán művésznő, aki pályája csúcsán érkezett hazánkba, ahol most lépett fel először.   Az amerikai Lawrence Brownlee személyében pedig egy olyan jelentős művészt köszönthettünk, aki egyedülálló tehetségével és vonzó természetével minden alkalommal elvarázsolja közönségét. Kettejük találkozása egy rendkívül különleges élményt nyújtott a műfaj szerelmeseinek. A gálaestet természetesen hazánk kiemelkedő művészei is megajándékozták tehetségükkel, emlékezetes előadásaikat a jótékonysági est első felében élvezhettük.