Aratónap és Kárpát-medencei Nemzetiségi Napok Szarvason

2020-08-01 12:00
„A közös és ezeréves kultúránk tart meg bennünket egyénként, közösségként, és a hagyományaink ápolása által válunk szellemileg és lelkileg erősekké, gazdagabbakká”- írta a 23. Kárpát-medencei Nemzetiségi Napok ünnepségére szóló levelében Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
2020. július 31. és augusztus 1. között immáron 23. alkalommal kerül megrendezésre a Kárpát-medencei Nemzetiségi Napok Szarvason.
 
A rendezvényen felolvasták Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és a rendezvény fővédnökének üzenetét, amelyben közös feladatként tekint a hagyományok ápolására, őrzésére. Mint írta: „a közös és ezeréves kultúránk tart meg bennünket egyénként, közösségként, és a hagyományaink ápolása által válunk szellemileg és lelkileg erősekké, gazdagabbakká.”
 
A hagyományőrző Aratónapon a látogatók hangulatos falusi környezetben ismerkedhetnek meg az aratás hagyományos módjával, annak eszközeivel és a szokásrendjével. Határon túlról is számos csapat érkezett, hogy összemérje tudását az aratásban. A rendezvényről nem hiányozhatott a főzőverseny sem és a kenyérszentelés.
 
Évről évre több csapat nevez be a különleges versenyekre. A helyszínre érkezőket vidám hangulat, különleges programok és természetesen ízletes finomságok várták.