Domokos László

Az embereknek szükségük van a hagyományokra

2020-07-24 11:00
 „A hagyomány gyökér, megtartó erő, amely segít megkapaszkodni, segít embernek maradni a sokszor kusza és kegyetlen világban. A hagyomány olyan érték, amit a közösség megőrzésre és továbbadásra méltónak tart” -  írta Szarvas Város Napjának ünnepségére szóló levelében Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
Szarvas Város újratelepítésének 298. évfordulójára és a várossá nyilvánításának 54. évfordulójára koszorúzással, istentisztelettel, ünnepi beszédekkel és kitüntetésekkel emlékeztek a résztvevők. Idén szűk körben, de a megszokott ünnepi hangulatban emlékeztek vissza a majd háromszáz éves település fontos pillanataira.
 
A jubileumi rendezvény a Kossuth téren, Báró Harruckern János György szobránál kezdődött koszorúzással, amit felvonulás követett egészen az Evangélikus Ótemplomig, fúvószenekari felvezetéssel. Az imaházban hálaadó istentiszteletet tartottak, majd felolvasták Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Szarvas díszpolgára üzenetét, azt követően Frankó Anna, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Babák Mihály polgármester ünnepi beszédét hallgathatták meg a jelenlévők.
 
Domokos László üzenetében elhangzott, nagyra becsüli a település hagyományainak megőrzése és ápolása érdekében tett erőfeszítéseit.
 
A számvevőszék elnöke úgy gondolja, nagyon fontos, hogy az embernek legyenek gyökerei, amelyekhez ragaszkodik, hiszen ez jelentheti az egyik legfőbb iránytűt az életében. Szarvas pedig egy olyan város, melynek lakói vigyáznak az őseiktől kapott örökségre.