Címzetes egyetemi tanári címet kapott Domokos László

2020-09-15 11:00
Ezentúl első kézből kaphatnak elméleti és gyakorlati tudást a Soproni Egyetem hallgatói a közpénzügyi ellenőrzés területéről. A Soproni Egyetem Szenátusa – a Lámfalussy Sándor Közgazdasági Kar Tanácsának előterjesztésére – címzetes egyetemi tanári címet adományozott Domokos Lászlónak, az Állami Számvevőszék elnökének.
Az Egyetem Közgazdasági Kara idén ünnepelte megalapításának 20. évfordulóját, amely idő alatt a Kar a közgazdaságtudományi felsőoktatás elismert műhelyévé vált.
 
Sopronegyetem
 
Domokos Lászlónak, a Miskolci Egyetem után a Soproni Egyetemnek is címzetes egyetemi tanári címet adományozott. A Számvevőszék elnöke köszönőjében megköszönte, hogy a Kar, illetve egyes intézményei nagy hangsúly helyeznek a pénzügyi és azon belül a közpénzügyi ellenőrzés témájára.
 
Egyetemi_cim
 
Ezt követően Domokos László felhívta a figyelmet „Ami vagyon, az legyen is” címmel megjelent a Soproni Egyetem által kiadott tanulmánykötetre, ami véleménye szerint nemcsak egy szellemes szójáték, hanem felszólítás minden közgazdász, és minden szakember számára, miszerint akire vagyont bíztak, az őrizze meg, sőt gyarapítsa ezt a vagyont.
 
Mit tud leginkább adni egy egyetem a hallgatóinak? – tette fel a kérdést az ÁSZ elnöke. Domokos László szerint a közgazdász hallgatókat nemcsak arra kell megtanítani, hogy milyen eszközökkel lehet pénzből még több pénzt teremteni, hanem azt is az agyukba és a szívükbe kell vésni, hogy a gondjaikra bízott pénzért, vagyonért, és a nekik átadott tudásért felelősséggel tartoznak. Az ÁSZ elnöke örömmel látja, hogy a Soproni Egyetemen ez a szemlélet uralkodik.