Egy pohár figyelem

2020-10-01 13:35
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által meghirdetett Aqua Challenge egy jó lehetőség arra, hogy kiderüljön, egy apróbb változás is nagy lépést jelenthet az egészségesebb életmód elérésében - ezért úgy gondolom, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben felértékelődnek az egészségünk védelmében tett cselekedetek.
Víz, víz, tiszta víz – ez a mondóka jutott eszembe, amikor hallottam az Aqua Challenge kihívásról, amelyben csupán azt kell teljesíteni, hogy októberben a cukros üdítők helyett válasszuk a tiszta ivóvizet. Már először is azt gondoltam, hogy ez nem egy teljesíthetetlen vállalás, mégis sok pozitív hatása lehet az egészségre.
 
Számomra mindig is fontos volt, hogy odafigyeljek az egészségemre. Rendszeres sportolok, és a táplálkozásban is fontosnak tartom az egyensúly fenntartását. A vízivásra eddig is nagy hangsúlyt helyeztem, hiszen tudom, hogy a szervezetnek mekkora szüksége van rá, mind a hidratálság, mind a különböző betegségekkel szembeni ellenálló képesség növelése érdekében.
 
Gondolom, nem meglepő, de szeretem a kihívásokat is, ezért úgy éreztem, ez az egy hónapos próba betartható és kibírható. Sőt, úgy gondoltam, ha csináljuk, csináljuk rendesen, ezért ezt a távot meghosszabbítottam az év végéig. Bevallom, bár édesszájú vagyok, ugyanakkor lemondok erről erre az időszakra és helyette gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok majd. A kollégáim figyelmét is felhívtam az OGYÉI által meghirdetett Aqua Challenge kampányra, akik közül 118-an önként csatlakoztak. A számokból is jól látszik, hogy nagy érdeklődés fogadta az ötletet. Örülök, hogy vállalkozó szellemű munkatársaimmal együtt tudjuk végigcsinálni a kihívást.
 
Az egészségmegőrzés a jelenlegi helyzetben egyébként is kiemelt fontosságú, hiszen felértékelődtek mindazok az apró cselekedetek, amelyekkel tehetünk valamit azért, hogy erősítsük szervezetünket és ellenálló képességünket. Úgy érzem, mi megtesszük ezt a lépést.
 
Csatlakozzon Ön is a kihíváshoz, amelynek részleteit az alábbi felhívásban találja.