Fogadás a japán császár születésnapja alkalmából

2020-02-22 11:00
2020. február 21-én Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke részt vett Őfelsége a Japán Császár születésnapja alkalmából szervezett fogadáson.
2020. február 21-én Sato Kuni, Japán magyarországi nagykövete fogadást adott Őfelsége a Japán Császár születésnapja alkalmából, amelyet főként a budapesti Japán Nagykövetséggel napi kapcsolatban álló magyarok és Magyarországon élő japán állampolgárok, valamint a helyi diplomáciai testületek képviselői tisztelték meg jelenlétükkel.
 
Megnyitó beszédében Őexcellenciája Sato Kuni nagykövet asszony köszöntötte Őfensége Naruhito Császárt születésnapja alkalmából, majd visszaemlékezett arra, hogy 2019-ben volt a japán-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulója.
 
Emellett a nagykövet számba vette a japán-magyar kapcsolatok utóbbi egy évének a történéseit, többek között megemlítve a japán vállalatok magyarországi befektetéseit. Ezen felül kifejezte reményét, hogy a különféle eseményeken keresztül, úgymint a 2020-as Tokiói Olimpia és Paralimpia, vagy a 2025-ös Oszakai Világkiállítás tovább mélyülnek majd a Japán és Magyarország közötti kapcsolatok.