Konferencia tapasztalatok megosztása az OLACEFS blogján

2020-09-17 05:00
„A közös munka, az újonnan kialakított kontinensek közti együttműködések még csak most kezdődnek. A konferencia során megtanulhattuk, hogy a földrajzi távolság nem állhat a számvevőszéki együttműködések útjába” – olvasható Domokos László blog bejegyzése az OLACEFS twitter oldalán.
2020 szeptember 9 és 11 között az EUROSAI-OLACEFS főtitkárságok és kormányzótanácsok kooperatív támogatásának köszönhetően az Állami Számvevőszék 70 ország, több mint 200 számvevőszéki képviselőjének részvételével adott otthont a IX. EUROSAI-OLACEFS közös, ugyanakkor rendhagyó módon, online formában megrendezett konferenciájának. A háromnapos esemény hosszú idő után törte meg a koronavírus járvány okozta szakmai csendet, és teremtett lehetőséget Európa és Dél-Amerika legfőbb ellenőrző intézményei számára, hogy hallassák hangjukat értékteremtő szakmai vitát és eszmecserét folytatva tevékenységük hatásnövelését illetően.
 
A konferencia tapasztalatait és élményeit az ÁSZ elnöke az OLACEFS blogján osztotta meg az érdeklődőkkel, amelyen leírta, hogy a járvány következtében mind az otthoni munkavégzés, mind a digitalizált ellenőrzési környezetre való áttérés kapcsán összegyűjtött tapasztalatokat, jó gyakorlatait meg kell osztani, amelyhez kiváló lehetőséget kínált a konferencia.
 
Elnok_twitteren
 
A bejegyzésben a rendezvény témái közül a teljesítmény növelés kérdését emelte ki az ÁSZ elnöke. Domokos László meggyőződése, hogy a teljesítmény mérési modellek irányt mutatnak, a mutatók pedig eredményeket, sikereket és fejlesztendő területeket. Ezért minden intézménynek kiemelt figyelmet kell fordítania a saját teljesítményének mérésére, hiszen ezáltal biztosítható az elvégzett munka tényleges értékének növelése és hatékonyságának erősítése, fenntartása.
 
„Hiszem, hogy a számvevőszékek újfent bebizonyították, hogy együttműködésük nem csupán hangzatos kijelentéseken és mottókon alapul, hanem embert próbáló időkben is valós és gyakorlati összetartást jelent.” – zárta írását Domokos László, aki ezzel is megköszönve az EUROSAI és OLACEFS főtitkárságok és kormányzótanácsok aktív együttműködését.
 
Domokos László gondolatai az OLACEFS és az INTOSAI Journal Linkedin és Twitter oldalain is megjelentek.