Megemlékezéssel kezdődött a tanév a Soproni Egyetemen

2021-09-10 00:00
Örömmel fogadtam el a meghívást az évszázados hagyományokra visszatekintő, nemzetközileg is jelentős felsőoktatási intézmény, a Soproni Egyetem tanévnyitó ünnepségére. A rendezvényen Dr. Csányi Sándor az egyetem elnöke mellett Dr. Farkas Ciprián polgármester, Prof. Dr. Fábián Attila rektor és Dr. Heil Bálint mb. dékán köszöntötte az ifjú egyetemi polgárokat.
A tanévnyitóra jelképesen szeptember 8-án került sor, a második ágfalvi csata 100. évfordulóján. Koszorúzással emlékeztünk meg az összecsapás hőseiről, akik feláldozták életüket azért, hogy Sopront és a környező településeket megvédjék.
 
Az évnyitó keretében az egyetem díszpolgárának fogadták dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, aki beszédében kifejtette, hogy az egyetemnek meghatározó szerepe volt a történelem során a magyar nemzetegyesítésben is.
 
Az ünnepi köszöntők és a tanévnyitó beszédek után a tiszteletdiplomák átadására került sor, majd megkezdődött az első éves hallgatók fogadalomtétele és egyetemi polgárrá fogadása.
 
Sok sikert kívánok a tanévet most kezdő hallgatók részére ahhoz, hogy ebben a rendkívül nagy múltú és elismert intézményben elsajátítsák azt a tudást, ami szakmai céljaik eléréséhez szükséges!