Megválasztották Magyarország miniszterelnökét

2022-05-16 00:00
Hazánknak olyan kormányra van szüksége, amely lehetővé teszi, hogy az eddig elért eredményeit megőrizhesse, az ország előtt álló kihívásokra pedig jó válaszokat adjon. Megtisztelő számomra, hogy részt vehettem 2022. május 16-án Magyarország miniszterelnökének megválasztásán és ünnepélyes eskütételén a Parlamentben.
Az előttünk álló évek eddig nem látott kihívásokat tartogatnak, amelyekre megfelelő válaszokat kell adni. A miniszterelnök felelőssége, hogy az előre prognosztizálható eseményekre felkészítse az országot, ezért a kormány minisztereit is az elkövetkezendő évek új kihívásaihoz igazítva kérte fel munkájuk ellátására.
 
Orbán Viktor beszédében kiemelte, hogy olyan Magyarország építésén dolgoznak, amely büszke az értékeire, nyelvére, népművészetére, kultúrájára, tudományára, sportteljesítményére. Hangsúlyozta, hogy ezt a hazájukat szerető, a világot értő, nyelveket beszélő, a legmodernebb technológiákat ismerő és használó fiatalokra kell építeni.
 
A miniszterelnök beszédében jól körvonalazta az ország előtt álló feladatokat, kihívásokat, valamint az ezek sikeres teljesítéséhez szükséges alapot, értékrendet.
 
Kemény időszak, számos kihívás és nemes feladatok várnak a kormányra és mindannyiunkra az elkövetkezendő években, amely munkához bölcsességet, jó egészséget és sikereket kívánok.