Okosan a pénzzel

2020-05-06 09:10
Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára levelet írt az ÁSZ elnökének, amelyben közös meggyőződésüknek ad hangot, hogy a jelen helyzetben minden lehetséges eszközzel támogatni kell a magyar családokat az anyagi helyzetük biztonsága, stabilizálása érdekében.
Balog László levelében azt írja, hogy a fennálló kritikus egészségügyi és gazdasági helyzetben ismét eljött az ideje, hogy a pénzügyi tudatosság elősegítése érdekében a lakosságot a lehető legtöbb csatornán ellássuk a szükséges pénzügyi információkkal is.
 
Az okosanapenzzel.hu honlapot a Pénzügyminisztérium a lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő stratégiához kapcsolódva hozta létre, összeállításában az Állami Számvevőszék is érdemi részt vállalt, és tartalmához, valamint ismertségének erősítéséhez továbbra is hozzájárul.
Az okosanapenzzel.hu honlap hivatásához híven a lakosság hétköznapi pénzügyeinek támogatását szolgálja. A honlapon külön rovatban tüntetik fel azokat a kormányzati intézkedéseket, amely a jelenlegi gazdasági helyzetben a lakosság, illetve a vállalkozások pénzügyi, anyagi segítését, támogatásának eszköztárát alkotják. Az oldal a pénzügyi felvilágosító tartalmak mellett gyakorlatias, a különböző élethelyzetekhez alkalmazott útmutatókat és költségvetés kalkulátort is tartalmaz.
 
Az ÁSZ elnöke fontosnak tartván a levél tartalmát azzal teljes körű egyetértését fejezi ki.  Domokos László szerint annak a sokrétű erőfeszítésnek a körében, hogy a családok minél több segítséget kapjanak helyzetük javításához, a honlapra is nagy szükség van, hiszen az fontos információkat és mintákat ad az emberek kezébe.
 
Az ÁSZ mindezek alapján javasolja, hogy minél többen keressék fel az okosanapenzzel.hu honlapot, továbbá ugyanezen okból felhívja a figyelmet Domokos Lászlónak a hazai sajtóban a napokban megjelent írására is.