Reagálni kell az új kihívásokra

2021-11-25 00:00
„A világ visszavonhatatlanul belépett a 21. századba, hiszen ma már digitalizáció és megújult szemléletváltás nélkül elképzelhetetlen bármelyikünk élete, amelynek eredményeképpen más típusú tudásra, magatartásra van szükség.” – ezekkel a gondolatokkal nyitottam meg a Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesületének éves konferenciáját.
Előadásom kezdetén elmondtam, hogy olyan mintha időutazásban vennénk részt, hiszen már egy évvel ezelőtt is terveztük, hogy szakmai munkánk eredményeit, valamint az előttünk álló kihívásokat és terveket konferencia keretében megosztjuk egymással, azonban erre csak most kerülhetett sor. Annak érdekében, hogy egy sikeres eseményt szervezzünk természetesen minden feltételt és óvintézkedést megtettünk. Azok számára pedig, akik nem vehetnek részt személyesen a konferencián, online formában biztosítjuk a lehetőséget, hogy nyomon követhessék az előadásokat ezáltal pedig részesei lehessenek a tudásmegosztásnak.
 
IMG_8867
 
A Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesülete több mint 25 évvel ezelőtt szerveződött, hogy a tudás és a tapasztalatok megosztásával hatékonyabb munkavégzést idézzen elő annak érdekében, hogy az adófizetők pénzével a legkíméletesebben bánva eredményes és szabályos működés valósuljon meg a kiadási oldalon és hatékony jogkövető magatartás a bevételi oldalon.
 
A digitalizáció és a pandémiás helyzet olyan technológiai és módszertani paradigmaváltást eredményezett az ellenőrzésben, amelynek előnyeit az ellenőrzött szervezetek élvezhetik.