Szabadtéri rendezvények a Nemzeti Összetartozás Napján

2021-06-04 13:35
A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából számos szabadtéri kulturális renedzénnyel emlékeztek a trianoni békeszerződés aláírásának 101. évfordulójára.
Június 4-e, a Nemzeti Összetartozás Napja, az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulója, nemzeti emléknap Magyarországon, amelyre számos hazai kulturális eseménnyel emlékezünk.
 
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes „Magyar hősök, csaták és szerelmek” című előadását a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon néztem meg, amelyet a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából szerveztek. A különleges hangulatú előadás során egy gyönyörű képekkel illusztrált történelemkönyv elevenedett meg előttünk a színpadon, amely látványos táncképek, illetve színes népzenei és világzenei dallamok révén mutatta be nemzetünk emlékezetes történelmi pillanatait és hőseit. 
 
fotopalyazat
 
Szintén az Nemzeti Összetartozás Emléknapja alkalmából a „Magyar szemmel” elnevezésű fotópályázat szabadtéri kiállítás megnyitóján is részt vettem. A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett pályázat célja, a világ különböző pontjain élő magyar emberek összekapcsolása volt, azzal a kéréssel, hogy a pályázók fotókon mutassák be az őket körülvevő környezetet, illetve hangulatukat, érzéseiket. A pályázatra több mint tízezer alkotás érkezett, olyan különleges helyekről, mint Indonézia, Mauritius vagy Brazília. Arra biztatom Önöket, hogy tekintsék meg a legszebb alkotásokból nyílt kiállítást, amely a Kossuth téren, az Összetartozás Emlékhelynél található.