Szakmai együttműködés a Soproni Egyetemmel

2021-09-30 16:47
A felsőoktatási intézmények és a vállalatok, szervezetek együttműködése számos formát ölthet és rendkívül értékes lehetőségeket hordoznak mindkét fél számára. Az egyetemek tapasztalataik, befolyásuk és mérési képességeik miatt sokszorozó hatást képesek kifejteni, ezért is fontos részei a számvevőszéki kapcsolati hálónak. Az Állami Számvevőszék Soproni Egyetemmel történő együttműködésének célja, hogy szilárd szakmai-tudományos alapon álló tevékenységükkel együttes erővel szolgálják a jövő nemzedékei iránti felelősségvállalást és a közjó előmozdítását.
Büszkeséggel tölt el, hogy az ÁSZ tanácsadó tevékenységéhez kapcsolódó aktivitásaink jelentős részét ma már az egyre bővülő kapcsolati hálónkon keresztül végezzük. Ez azt mutatja, hogy folyamatosan növekszik azon szervezetek száma, amelyek a küldetésünk mellé állnak. Ezeknek az együttműködéseknek nem titkolt célja, hogy hozzájáruljanak a számvevőszéki tevékenység széles körű hasznosulásához és egy társadalmi szintű szakmai-tudományos párbeszéd kialakulásához.
 
egyuttmukodes
 
Nagy öröm, hogy immár a Soproni Egyetem is ebbe a körbe tartozik. A SOE egy négy karral rendelkező, országos és regionális szerepű, nemzetközileg is jelentős felsőoktatási intézmény, a nyugat-magyarországi régió szellemi, oktatási és kutatási központja. A közös munka keretében lehetőség lesz oktatási és képzési programok indítására és fejlesztésére, pályázati lehetőségek biztosítására, közös kutatások megvalósítására, illetve kerekasztal beszélgetések és konferenciák szervezésére.
 
Meggyőződésem, hogy rendkívül értékes kapcsolatról van szó, hiszen ezáltal intenzívebbé válik a felelős közpénzügyi gazdálkodás megszilárdítása és az ÁSZ közvetlenül el tudja érni és meg tudja szólítani a társadalom egyre szélesebb körét. Az integritás kultúra terjesztésével intézményeink jó például szolgálhatnak a civil világnak a korrupció elleni immunitás erősítésében is.