Tanévnyitó a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

2021-09-08 10:29
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem az állam kulcsfontosságú intézménye, amely magas színvonalú oktatás révén alapozza meg a magyar közszolgálat sikerét, amelynek feltétele, hogy a hallgatók a közjó érdekében hasznosítsák tudásukat.  A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2021/2022-es tanévnyitó ünnepségére 2021. szeptember 7-én került sor a Ludovika Arénában.
A koronavírus-járvány okozta nehézségek után ismét megnyitotta kapuit a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a hallgatók előtt. A Ludovika Arénában rendezett tanévnyitó ünnepségen résztvevők az évtizedes hagyományokat szimbolizáló egyetemi és kari zászlókkal, ünnepi zenével köszöntötték a tanévet.
 
Magam is örömmel vettem részt az egyetem tanévnyitó ünnepségén, amely során Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára és Dr. Koltay András rektor köszöntötte a hallgatókat és a résztvevőket. Az ünnepi beszédeket követően a hagyományoknak megfelelően fogadalmat tettek az elsőéves hallgatók, akik szalagot tűztek az egyetemi és kari zászlókra. Végül pedig átadták az Országos Rendőrfőkapitány által alapított Konstábler Bot Vándordíjat, melyet idén Pap Endre rendőr tisztjelölt, a Rendészettudományi Kar hallgatója kapta.
 
A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen képzik a közszolgálatba jelentkezők jelentős részét: a közigazgatás, a rend- és katasztrófavédelem, a honvédelem, a vízügyi ágazat és a nemzetbiztonsági szolgálatok leendő és jelenlegi személyi állományát. Oktató- és kutató tevékenységük az államra, annak alapvető jelenségeire, szolgáltatásaira, funkcióira irányul, ezek megértésére, gyakorlására, biztosítására készíti fel az intézmény a hallgatókat.
 
Az egyetem hallgatóinak rendkívül fontos és felelősségteljes hivatásuk elsajátításához, eredményes, szakmai sikerekben gazdag tanévet kívánok!