Tanulmánykötet a pénzügyi tudatosság tendenciáiról

2020-07-09 09:35
Tendenciák a pénzügyi tudatosságban - címmel jelent meg egy tanulmánykötet a Magyar Közgazdasági Társaság Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának szakmai közreműködésével. A kötetet Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az olvasók figyelmébe ajánlja.
Magyarországon nemzeti stratégiai cél a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése, amely stratégiai megalkotásában az Állami Számvevőszék is aktív szerepet vállalt. Életünk során folyamatosan pénzügyi döntéseket hozunk, amelyekhez egyre szerteágazóbb és mélyrehatóbb tudásra és felkészültségre van szükség. Domokos László szerint ezért kiemelten fontos, hogy a pénzügyi kompetenciák és a pénzügyi cselekvések harmóniába kerüljenek.
 
Az általános pénzügyi kultúra megalapozásához, majd folyamatos fejlesztéséhez elengedhetetlen az iskolarendszerű oktatás és azon kívül, a pénzügyi élményekre épülő foglalkozások, események, kiállítások, valamint szemléletformáló és tájékoztató kiadványok megvalósítása. Egy megfelelő pénzügyi tudással és attitűddel rendelkező lakosság ugyanis elősegítheti az ország versenyképességét, hatékonyságát, és eredményességét. Domokos László évek óta elkötelezett a pénzügyi tudatosság fejlesztése iránt és támogatja mindazon kezdeményezéseket, amelyek ezt a célt kívánják elérni.
 
Ilyen a Magyar Közgazdasági Társaság Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának most megjelent tanulmánykötete, amelyben a szakemberek, a pénzügyi intézményrendszer és a szabályozói háttér képviselői a pénzügyi világ aktuális fejlődési irányvonalait vitatják meg.
A kiadvány szerzői között szerepel többek között Hornung Ágnes, a Pénzügyminisztérium államtitkára; Horváth Zsófia, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének főtitkára; Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára, az MKT Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának alelnöke és Bagó Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa; az MKT Fintech és pénzügyi kultúra szakosztályának elnökségi tagja is.
 
A kiadvány az alábbi linken elérhető.