Domokos László

Címke: családi költségvetés

A valóság és a költségvetés

Ha segíteni akarsz, először nézz szembe a tényekkel! E mondás igazságát nem sokan vitatják. Tegyünk most egy kísérletet, hogy tanulságát megfogadni és aszerint cselekedni is minél többen legyenek képesek!
Elolvasom »

Domokos László: Minden családba kellene egy pénzügyminiszter

A jelenlegi válsághelyzet még hónapokig eltarthat és a turizmus mellett számos ágazatot negatívan érint, melynek következtében több ezer ember marad munka nélkül. A kormány a költségvetés újratervezését végzi, ugyanakkor lakossági szinten is meg kellene tenni ugyanezt, és a hangsúlyt a tartalékolásra kellene helyezni – hívja fel a figyelmet Domokos László, az ÁSZ elnöke.
Elolvasom »

A pénzügyi döntésünk befolyásolja anyagi helyzetünket

Felnőttként hozzuk meg, azokat a pénzügyi döntéseket, amelyek sokszor hosszú évekre meghatározzák pénzügyi helyzetünket, ezért felelősen kell gondolkodnunk és mindig csak annyi pénzügyi kockázatot vállaljunk, amennyit képesek vagyunk belátni és kezelni.
Elolvasom »

A megtakarítás biztonságot és stabilitást jelent

Ahhoz, hogy a háztartások pénzügyi gazdálkodása kiegyensúlyozott legyen, fontos lenne, hogy minden család legalább háromhavi megtakarítással rendelkezzen. Ez olyan anyagi biztonságot teremthet, amellyel a teljes jövedelem kiesés esetén is képesek a rezsit és az élelmiszerkiadást fedezni.
Elolvasom »

A költségvetés a pénzügyi siker egyik legfontosabb eleme

Mielőtt pénzügyeinket megterveznénk, tisztában kell lenni, hogy mire mennyit költünk, mennyiből gazdálkodhatunk. Ha már ismerjük a várható bevételeinket, kiadásainkat, akkor jobban tudjuk stabilizálni az anyagi helyzetünket, el tudjuk kerülni, hogy ne költsünk többet, mint amennyire lehetőségünk van.
Elolvasom »