Domokos László Az Állami Számvevőszék Elnöke

Domokos László hírportál

Az ÁSZ jubileumi évéről ír a nemzetközi számvevőszéki közösség vezető lapja

2021. 02. 18.
A napokban jelent meg az INTOSAI Journal legújabb száma, amelyben az Állami Számvevőszék tavaly ünnepelt kettős jubileuma, valamint a megvalósult digitális innovációk kapcsán közöltek cikket szervezetünkről.

Elindult az idei Nemzetközi Integritás Szeminárium

2021. 02. 11.
Büszkeséggel tölt el, hogy az Állami Számvevőszék már nyolcadik alkalommal tartja meg nemzetközi tudásmegosztó tevékenységének egyik kiemelt rendezvényét, a Nemzetközi Integritás Szemináriumot. Az eseményhez, amelyet ebben az évben a globális járványhelyzet miatt az online térben bonyolítunk le, idén is a világ számos pontjáról csatlakoztak résztvevők.

Hogyan értelmezhetjük a fenntarthatóságot a költségvetésben?

2021. 02. 04.
A fenntarthatóság egy olyan kifejezés, amellyel napjainkban az élet számos területén találkozunk, így a gazdaságban is. A Pénzügyi Szemle című közpénzügyi szakfolyóirat különszámában megjelent, Pulay Gyula kollégámmal közösen jegyzett cikkünkben megvizsgáltuk, hogy hogyan értelmezhető a fenntarthatóság fogalma a költségvetésben.

Az ÁSZ minden önkormányzati vezetőt tanácsadó levéllel támogatott

2021. 01. 29.
Az elmúlt tíz év egyik legnagyobb eredménye, hogy az Állami Számvevőszék először értékelte az összes magyarországi önkormányzat és hivatalaik korrupció elleni védettségét, amely során az ÁSZ minden polgármestert tanácsadó levéllel támogatott. A jelenlegi nehéz helyzetben biztató, hogy az önkormányzatok integritási kontrolljai a járvány okozta megnövekedett korrupciós kockázatok mellett is javultak.

Tények helye a magyar közgondolkodásban

2021. 01. 27.
Az Egyesült Királyság Számvevőszéke által alkalmazott „rapid audit” gyakorlatot egyre nagyobb érdeklődés övezi a nemzetközi ellenőrzés-szakmai színtéren. A téma az utóbbi időben az Állami Számvevőszéken belül is növekvő figyelmet kapott, hiszen ezzel az új megközelítéssel hiteles, korrekt, gyors és időszerű tájékoztatás adható, amellyel fel lehet lépni a dezinformáció ellen.

Partnereim