Domokos László Az Állami Számvevőszék Elnöke

Domokos László hírportál

Címzetes egyetemi tanári címet kapott Domokos László

2020. 09. 15.
Ezentúl első kézből kaphatnak elméleti és gyakorlati tudást a Soproni Egyetem hallgatói a közpénzügyi ellenőrzés területéről. A Soproni Egyetem Szenátusa – a Lámfalussy Sándor Közgazdasági Kar Tanácsának előterjesztésére – címzetes egyetemi tanári címet adományozott Domokos Lászlónak, az Állami Számvevőszék elnökének.

Fontos a javulásra, szabályosságra és a teljesítményre való törekvés

2020. 09. 09.
„A közszféra hatékonyságának növeléséhez - megfelelő mérési módszertanok és mutatók kialakításával és fejlesztésével - maga a számvevőszék is közvetlenül hozzájárul. Ezért minden intézménynek kiemelt figyelmet kell fordítania saját teljesítményének mérésére” – emelte ki nyitóbeszédében Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a IX. EUROSAI-OLACEFS Közös Konferencián.

Teljesítménynövelés a COVID-19 alatt – indul az EUROSAI-OLACEFS!

2020. 09. 07.
Mintegy 70 ország, több mint 200 számvevőszéki szakértője vesz részt az európai és dél-amerikai, illetve karibi számvevőszékek háromnapos online konferenciáján, amit az Állami Számvevőszék szervezett meg. A szerdán kezdődő és péntekig tartó IX. EUROSAI-OLACEFS közös konferencia azt a kérdést helyezi a fókuszba, hogy a COVID-19 járvány milyen lehetőséget jelent az ellenőrző intézmények számára abban, hogy növeljék a teljesítményüket. A s...

Szándéknyilatkozat a pénzügyi kultúra kutatásban való együttműködésről

2020. 09. 02.
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Sápi Ákos, az Econventio Egyesület elnöke, Kozma Gábor, a Gál Ferenc Egyetem rektora, illetve a fenntartó  Szeged-Csanádi Egyházmegye részéről Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök szándéknyilatkozatot írta alá egy átfogó kutatásban való együttműködésről, mely a pénzügyi kultúra másik fontos elemének, a vállalkozói készségeknek a szintjét hivatott vizsgálni.

Tanévnyitó a Ludovikán

2020. 09. 01.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem központi tanévnyitó ünnepségét szeptember 1-jén, a Ludovika Arénában tartották, amelyen részt vett Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.

Partnereim