Domokos László Az Állami Számvevőszék Elnöke

Domokos László hírportál

Fókuszban az ÁSZ tanácsadási eszközei

2020. 10. 01.
„A vírus új módszereket követel, más tevékenységek váltak hangsúlyosabbá, mint például a tanácsadói funkció, a monitoring ellenőrzések, amelyeknek alkalmazása a változás-, illetve válságmenedzsment és a digitalizációs eszközök nélkül nem történhetett volna meg.” – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a XIV. Soproni Pénzügyi Napok Konferencián.

Válság, kihívás, lehetőség

2020. 09. 29.
A válság természete, hogy kihívás elé állít mindannyiunkat. A kihívás azonban egyúttal lehetőséget is teremt. Lehetőséget a minőségi váltás megvalósítására – erről beszélt Domokos László az egész világot megrengető koronavírus járvány gazdasági hatásaival és a várható kilátásokkal kapcsolatosan.

Tizenöt helyett tíz százaléknál kisebb szja-ra lenne szükség

2020. 09. 28.
"A válsághelyzet alatt számolni kell a fogyasztás visszaesésével, s ez leginkább úgy kerülhető el, ha nő a munkavállalók, a családok jövedelme. Válsághelyzetben ugyanakkor nem lehet reális elvárás, hogy a vállalkozások a saját maguk erejéből emeljék jelentősen a fizetéseket, vagyis az államnak kell megfelelő lépést tennie. A megfelelő lépés pedig most a kormány egyik régi tervének megvalósítása, az egy számjegyű személyi jövedelemadó mi...

Minden területen fontos a szabályok betartása

2020. 09. 25.
Sokfélék vagyunk. Így aztán minden témában, ami sokunkat érint, más és más szerepfelfogások kaphatnak hangot. Amikor például a közlekedésről esik szó, három jellegzeteset ismerünk.  

A vírus még sokáig velünk marad

2020. 09. 25.
„Az ÁSZ tíz ún. helyénvalósági kritériumra tett javaslatot, amelyeknek célja egyrészt a járvány megfékezéséhez feltétlenül szükséges eszközök biztosítása, illetve az emberek megélhetésének, létbiztonságának a támogatása, másrészt a járvány utáni fellendüléshez való hozzájárulás” – mondta Domokos László, a Közgazdász Vándorgyűlésen.

Partnereim