Domokos László Az Állami Számvevőszék Elnöke

Felértékelődik az edukáció, a tanulás, a képzés szerepe

2021. 09. 30.
A személyi jövedelemadó-mentességnek lehetne az egyik feltétele az, ha valaki tanul, képzi magát. Ezáltal pedig nemcsak a saját elhelyezkedési lehetőségeit javítja, hanem értékesebb lesz a munkaerőpiacon, több tudással, nagyobb hozzáadott értékkel járul hozzá a nemzetgazdaság sikerességéhez is. Erre hívta fel a figyelmet Domokos László a XV. Soproni Pénzügyi Napokon.

A közpénzek befektetésének egyik gyümölcsöző területe a felsőoktatás

2021. 09. 23.
Szükség van a felsőoktatás területén jelenleg is zajló változásokra. A korábbi teljesítménnyel a felsőoktatás és a kutatóintézetek ugyanis nem érhetik el céljaikat, küldetésüket a társadalmi értékteremtésben.

A pálinka nemcsak rövidital, hanem az összetartozás szimbóluma is

2021. 09. 20.
Már 21. alkalommal került megrendezésre a Gyulai Pálinkafesztivál, mely a Pálinka ízutazás – Múltunk és jövőnk a magyar gasztronómiában címet viselte. A pálinka ebben a régióban nem csak rövidital, hanem jelkép is. Az ital innen indult hódító útjára, és a fesztiválnak jelentős szerepe van abban, hogy hungarikummá válhatott.

Már 10 éve a bűnözés ellen dolgozik a Nemzeti Védelmi Szolgálat

2021. 09. 16.
A Ludovika Aréna adott otthont szeptember 16-án a Nemzeti Védelmi Szolgálat 10 éves jubileumi állománygyűlésének.

A képzés és a tanulás hozza el a szakmai fejlődést

2021. 09. 14.
Hat évvel ezelőtt az Állami Számvevőszék és a Miskolci Egyetem közös tanszékének létrehozásával egy olyan együttműködés vette kezdetét, amelynek célja a rátermett és egyben átfogó szakmai tudással rendelkező közszolgálati elemzők, illetve közszolgáltatási teljesítménymenedzserek képzése.

Partnereim