Domokos László

Együttműködés a pénzügyi tudatosság és egészséges táplálkozás jegyében

2022. 06. 17.
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tanévzáró ünnepsége keretében beszéltem arról, hogy a hazai gazdaság szempontjából alapvető fontosságú a mezőgazdasági szektorban dolgozó felelős pénzügyi döntéseket hozó, képzett szakemberek megléte, akik ismereteikkel, tapasztalataikkal, hivatásuk és a közjó iránti elköteleződésükkel és felelősségérzetükkel járulhatnak majd hozzá az agrárium fejlődéséhez.

Mi a jó államméret?

2022. 06. 16.
Az állam mérete és az ebből fakadó gazdasági, valamint társadalmi szerepvállalása nemcsak a szakembereket, hanem a közvéleményt is foglalkoztatja. Az, hogy ki mekkora államban hisz, leginkább az adott személy értékrendszerének függvénye. Viszont az vitathatatlan, hogy a közpénzek elköltésének hatékonyságát, az innovációra való hajlandóságot, az oktatás- és egészségügy színvonalát, a gazdasági szereplők beruházási aktivitását és az orszá...

Domokos László: soha nem látott ellenőrzési lefedettséget értünk el

2022. 06. 14.
Az Állami Számvevőszék – megfelelve a törvényi előírásnak - 2022. május 12-én nyújtotta be az Országgyűlésnek a 2021. évi tevékenységét és működését bemutató tájékoztatóját, amelyet a mai napon tárgyalt az Országgyűlés. A parlamenti vitán büszkén számoltam be az ÁSZ tavaly elért eredményeiről, tapasztalatairól, illetve az azok alapján levont következtetéseiről.

Megjelent az ÁSZ Lakossági Tájékoztató Füzete

2022. 06. 03.
Mitől függ a digitális oktatás eredményessége? Milyen pozitív hatásai vannak az otthoni munkavégzés elterjedésének? Hogyan járul hozzá a fenntartóváltás a minőségi és versenyképes tudáshoz? Hogyan befolyásolják a reklámok a lakosság gyógyszerfogyasztását? Miért ellenőrzi az ÁSZ a könyvtárakat, illetve a gyermekétkeztetést biztosító intézményeket? Ezekre és hasonló kérdésekre ad választ az Állami Számvevőszék Lakossági Tájékoztató Füzete...

Elkötelezett vezetőkre van szükség az eredményes gazdálkodáshoz

2022. 06. 02.
Az Állami Számvevőszék 20 kiválasztott önkormányzati hivatal teljesítményét értékelte. Örömmel láttam, hogy kilenc önkormányzati hivatalnál tettek lépéseket a szervezeti teljesítménykövetelmények kialakítására, amely mellett olyan jó gyakorlatok is beazonosításra kerültek, melyekre ezúton is felhívnám a figyelmet.