Domokos László Az Állami Számvevőszék Elnöke

Domokos László hírportál

Jól irányított állam és annak jó működése nélkül nincs jó életminőség

2020. 06. 25.
Hogyan lehet ösztönző az állam? Milyen szinergiák bontakoztak ki az állami és az üzleti szféra között? Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad az Ösztönző állam – hatékonyabb vállalatok címmel megjelent tanulmánykötet. Az Akadémia Kiadó gondozásában megjelent kötet egyfajta lenyomat az elmúlt egy évtized gazdaságösztönző intézkedéseiről, és bemutatja a kormányzati stratégia államháztartási és piaci oldalról értelmezhető eredmény...

Az ÁSZ olvasói a hangya életmódot választották

2020. 06. 24.
A nők a válsághelyzetben is nagy figyelmet fordítottak a háztartásban a pénzügyekre, illetve a háztartás pénzügyi stabilitásának biztosítására – ezt mutatja az a gyorsfelmérés, amelyet az ÁSZ a Pénzügyi Tudatosság Facebook oldalának olvasói körében végzett.

Konferenciakötet Horváth János emlékére

2020. 06. 22.
Prof. Dr. Horváth János a Pénzügyi Szemle szerkesztőbizottságának volt a tagja. Nevét emlékkonferencia őrzi, amelyről kiadvány jelent meg. Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke Horvát János emlékét őrizve ajánlja az olvasók figyelmébe a megjelent kötetet.

Ösztönözni kell a lakosság megtakarítási hajlandóságát

2020. 06. 19.
2021-től tovább folytatható a magyar gazdaság külföldi függőségének csökkentése, amihez szükség van az állampapír vásárlást ösztönző további megtakarítási konstrukciók kidolgozására és bevezetésére – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a jövő évi költségvetésről szóló parlamenti vitában elhangzott expozéjában.

A kisvállalkozások hitelezése hozzájárul a fenntartható kifehérítéshez

2020. 06. 18.
A tisztességes hitelezést az adott szó szentsége mellett ma már átfogó szabályrendszer próbálja biztosítani - írja Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a Növekedés.hu oldalon.

Partnereim