Domokos László Az Állami Számvevőszék Elnöke

Domokos László hírportál

A polgári nemzetbiztonsági szolgálat fennállásának évfordulója

2020. 02. 28.
2020. február 28-án a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok fennállásának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepséget a Belügyminisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Az eseményen részt vett Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.

Elindult a Pénz7 rendezvénysorozat

2020. 02. 28.
„Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen.” – idézte Széchenyi Istvánt Merényi Zsuzsanna, a Pénziránytű Intézet oktatási igazgatója a 2020. február 28-i nyitórendezvényen, amelyen részt vett Domokos László, az ÁSZ elnöke is.

Elnöki találkozó a vietnámi számvevőszékkel

2020. 02. 26.
Kétoldalú találkozón fogadta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke Ho Duc Phoc-ot, a vietnámi számvevőszék elnökét. Az ázsiai számvevőszékek nemzetközi szervezetének (ASOSAI) elnökségét jelenleg betöltő vietnámi partnerintézménnyel az ÁSZ évek óta aktív szakmai kapcsolatot tart fenn. A megbeszélésen olyan aktuális témák kerültek napirendre, mint az adatfeldolgozás és adatbiztonság, a digitalizációs, illetve informatikai kihíváso...

Hazánk élen jár az állami cégek integritásában

2020. 02. 25.
Magyarország élen jár az állami tulajdonú gazdasági társaságok korrupció elleni védettségének erősítésében – jelentette ki Domokos László az Állami Számvevőszék VII. Nemzetközi integritás szemináriumának nyitórendezvényén. Az ÁSZ elnöke felidézte: az ÁSZ felvetése alapján az Országgyűlés 2019 júliusában fogadta el azt a törvényt, amely a köztulajdonú – állami és önkormányzati – vállalatok esetében is előírta belső kontrollrendszer kiala...

A költségvetés a pénzügyi biztonság legfontosabb eleme

2020. 02. 24.
„A személyi kölcsönök hitelállománya messze túl van a rekordon, meghaladja a 2008-as válság előtti időszakot, ami óriási kockázat”- mondta az Állami Számvevőszék elnöke egy múlt heti konferencián. Domokos László a megnövekedett hitelállomány miatt tartalékolásra és pénzügyi tervezésre inti a lakosságot.

Partnereim