Domokos László

Domokos László az M1 hírcsatorna vendége volt

2017-10-06 09:00

Az Állami Számvevőszék ellenőrizte a tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot és megállapította, hogy a 2016-os büdzsét szabályszerűen hajtották végre, a törvényjavaslat megalapozott volt, a benne szereplő adatok megbízhatóak voltak - mondta Domokos László. Az ÁSZ ebben az évben is elkészítette négy éve minden évben megjelenő makrogazdasági elemzését is, melyben a magyar állam és gazdaság legfontosabb indikátorai szrepelnek. Az ÁSZ elnöke kifejtette, hogy 2013 óta növekedési pályára állt a magyar gazdaság, és 2016-ban létrejött egy versenyképességi trendváltás is: csökkent az állam mérete az újraelosztási rátát, az adócentralizációt és a foglalkoztatási rátát illetően is. 

Domokos László elfogadhatónak, megbízhatónak értékelte a 2016. évi zárszámadási törvénytervezetet. Kiemelte, hogy az Állami Számvevőszék statisztikai mintavételes eljárást használ a zárszámadási törvényjavaslat ellenőrzésekor, ami egy kisebb darabszámú ellenőrzött minta kivetítésére ad módot a teljes sokaságra.
 
 
Domokos László beszélt a fokozatos adócsökkentés fontosságáról is, amelyre további teret lát főleg a béreket érintő adók tekinetében mindaddig, amíg az nem veszélyezteti az államadósság csökkentésének célját, illetve az ország versenyképességét. Domokos László megnevezte a munkaerőpiaci járulékot, mint az egyik lehetséges adócsökkentési területet, hiszen az elmúlt évek munkaerőpiaci trendje azt mutatja, hogy folyamatosan csökken a munkanélküliek száma Magyarországon. 
 
Az adás felvétele ide kattintva tekinthető meg.