Domokos László

A Báró Gelsey Vilmos-díj 2017. évi díjazottjai

2018-06-11 15:05
Június 9-én rendezték meg a Báró Gelsey Vilmos-díjátadó ünnepséget, melyen Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is részt vett. A Szegedi Dóm Látogatóközpontban Hoffmann Rózsa és Nagy Györgyné vehette át hosszú évek óta tartó, odaadó munkájukat elismerő Báró Gelsey Vilmos Nagydíjat és Báró Gelsey Vilmos-díjat.
Az immár negyedik alkalommal megrendezett Báró Gelsey Vilmos-díjak ünnepség idei díjazottjai Hoffmann Rózsa és Nagy Györgyné voltak.
 
A 2014 óta minden évben megrendezett eseményen két kitüntetést nyújtanak át: a Báró Gelsey Vilmos Nagydíjat olyan pedagógusok vehetik át, akiknek sok éve tartó szakmai életútjuk már eddig is elismeréseket hozott – elsősorban saját munkatársaik, az általuk szolgált köznevelési intézmények közösségei körében. A Báró Gelsey Vilmos-díjra gazdasági szakemberek jelölhetőek, akik kiváló szakmai teljesítményükkel, a köznevelés szolgálatában kinyilvánított elkötelezettségükkel szintén kivívták közvetlen kollégáik és a munkahelyükül szolgáló köznevelési intézmények elismerését.
 
A Báró Gelsey Vilmos-díj 2017. évi díjazottjai
 
Hoffmann Rózsát a Báró Gelsey Vilmos Nagydíjjal ismerték el, hosszú évek tartó, köznevelésért végzett munkájáért. Pályája során oktatásért és köznevelésért felelős államtitkárként, vagy gimnáziumi igazgatóként, főszerkesztőként harcolt a magyar oktatásügy fejlesztéséért.
 
A Báró Gelsey Vilmos-díj 2017. évi díjazottjai
 
Nagy Györgynét a katolikus köznevelés javára végzett szakértői munkájáért ismerték el a Báró Gelsey Vilmos-díjjal. Elkötelezett gazdasági szakértelmével évek óta támogatja a Moneta Könyvvizsgáló és Adótanácsadó Kft-t, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatóságát és számos egyházmegye oktatási intézményeit.