Domokos László

A Budapesti Gazdasági Főiskola tanévnyitóján vett részt Domokos László

2015-09-07 16:01
Megkezdődött a 2014/2015-ös tanév a felsőoktatási intézményekben. Domokos László hétfőn a Budapesti Gazdasági Főiskola tanévnyitóján vett részt, ezzel is támogatva a BGF és az ÁSZ közötti együttműködést, melynek kiemelt célja az Állami Számvevőszék ellenőrzési tapasztalatainak hasznosítása a felsőoktatási intézményrendszer területén.
A Budapesti Gazdasági Főiskola és az Állami Számvevőszék 2009-ben kötött együttműködési megállapodást. Ennek keretei között az ÁSZ kiemelt rendezvényein rendszeresen részt vesz az intézmény rektora, a Rektori Konferencia társelnöke. 

Sándorné Dr. Kriszt Éva mások mellett előadóként volt jelen az ÁSZ által májusban megtartott „Jó gyakorlatok! - Merre tovább felsőoktatás” című konferencián, melynek témája a felsőoktatási intézményrendszer ellenőrzési tapasztalatainak megosztása és a felsőoktatás megújításának támogatása volt. Továbbá, az együttműködés keretein belül a BGF-es hallgatók aktív résztvevői az ÁSZ gyakornoki programjának.

img-3802_20150907154040_92.JPG

Domokos László néhány nappal korábban a Miskolci Egyetem tanévnyitó ünnepségén is részt vett. Az eseményen az ÁSZ elnöke bejelentette: a Miskolci Egyetem és az Állami Számvevők úgy döntött, hogy kihelyezett tanszéket hoznak létre. A tanszék elsődlegesen a közszféra teljesítményének mérését kutatja, oktatja majd, különös tekintettel a teljesítményellenőrzés lehetőségeire. Domokos László bejelentéséről bővebben itt olvashat.