Domokos László

A Főjegyzői Kollégium ülésén előadást tartott Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke

2010-12-09 12:50
A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Főjegyzői Kollégiuma Gyulán rendezte meg soron következő ülését. Domokos László ÁSZ elnök beszámolt az önkormányzatokat érintő ellenőrzések gyakorlatáról és az Állami Számvevőszéknél formálódó új stratégiáról, valamint Békés megyében is népszerűsítette „A jó példa legyen ragadós! Legjobb gyakorlatok a közpénzek felhasználásánál"című szemináriumsorozatot.

A Megyei Főjegyzői Kollégium minden évben más megyében tart üléseket. Az idén Gyulát választották ki a Megyei Főjegyzői Kollégium ülésének helyszínéül arra való tekintettel, hogy Békés megyében már 10 éve nem volt értekezlet.
Az ülésen előadást tartott dr. Bordás Vilmos, az Országos Választási Bizottság elnöke, majd dr. Sári Miklós, az Országos Választási Iroda vezetője. Ezt követően dr. Kovács János, a Főjegyzői Kollégium alelnökének vezetésével konzultációra került sor a főjegyzők között. Végül Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke tartott előadást.

 

Domokos László ÁSZ elnök beszámolt a számvevőszéknél formálódó stratégiáról

Domokos László ÁSZ elnök beszámolt a számvevőszéknél formálódó stratégiáról


A szakmai program során három fő kérdéskört érintettek. Megbeszélték a választásokkal kapcsolatos tapasztalatokat, valamint azokról a feladatokról is konzultáltak, amelyek a 2011. január 9-ei területi és Országos Kisebbségi Önkormányzati választásokat érintik. A közigazgatás átalakításáról, a megyék jövőjéről és szerepéről szintén szó esett.

 

Domokos László a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Főjegyzői Kollégiumán

Domokos László a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Főjegyzői Kollégiumán

 

Végül Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke tájékoztatta az ülés résztvevőit az önkormányzatokat érintő ellenőrzések gyakorlatáról és az Állami Számvevőszéknél formálódó új stratégiáról. Kiemelte, hogy a következő időszakban a számvevőszék részletesebben vizsgálja majd az adósságot, illetve annak kockázatát. Pozitívumként emelte ki az általa kezdeményezett „A jó példa legyen ragadós! Legjobb gyakorlatok a közpénzek felhasználásánál"című szemináriumsorozatot, melynek során az önkormányzatok megismerhetik egymás gyakorlatait, amit a későbbiekben adaptálni tudnak saját tevékenységükbe.

 

Domokos László hírportál