Domokos László

A katolikus egyház vezetőivel találkozott Domokos László

2018-10-25 14:09
Domokos László a Magyar Katolikus Egyház vezetőit 2018. október 25-én fogadta az ÁSZ székházában. A megbeszélésen a résztvevők áttekintették a 2017-es év eredményeit, valamint a közpénzügyi ellenőrzések egyházakat érintő aktuális kérdéseit. Az Állami Számvevőszék elnöke kiemelte, hogy az egyházak számára megújított öntesztek szeptember óta elérhetők az intézmény honlapján.
Az Állami Számvevőszék és a magyarországi történelmi egyházak közötti párbeszéd többéves hagyományát ápolva Domokos László elnök, Holman Magdolna főtitkár és Horváth Bálint kommunikációs és kapcsolattartási vezető a Magyar Katolikus Egyház vezetőit fogadták az ÁSZ székházában. A megbeszélésen a Magyar Katolikus Egyház képviseletében Dr. Erdő Péter bíboros, Dr. Ternyák Csaba érsek, Dr. Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára és Horányi Márton számvevő vett részt.
 
A találkozón szó esett az Állami Számvevőszék – Országgyűlés által elfogadott - 2017. évi beszámolójáról, valamint az ÁSZ munkájáról, melyben az intézmény nagy hangsúlyt helyez a megelőzésen alapuló korrupció elleni fellépésre, az állammenedzsment fejlesztésére, az etikus közpénzügyi vezetőképzés elindítására, a magyar lakosság pénzügyi tudatosságának erősítésére, illetve az államháztartási ellenőrzési rendszerek fejlesztésére. Domokos László kiemelte, hogy a Számvevőszék szeptember közepén tette közzé az egyházaknak szóló megújított öntesztjét, amely elérhető az intézmény honlapján.
Az Állami Számvevőszék és a Magyar Katolikus Egyház találkozójáról bővebben itt olvashat.