Domokos László

A költségvetési bizottság új elnökével találkozott Domokos László

2018-06-22 09:41
Hivatalában fogadta Varju Lászlót, az Országgyűlés költségvetési bizottságának új elnökét Domokos László. A megbeszélésen egyebek mellett a jövő évi költségvetési tervezésről, a vagyongazdálkodás és vagyonnyilvántartás fejlesztési irányairól, a pártok szabályszerű gazdálkodása számvevőszéki támogatásának lehetőségeiről egyeztettek.
A költségvetési bizottság elnökével folytatott megbeszélésen Domokos László elmondta: egyfajta technológia-váltásra törekszik az ÁSZ ellenőrzéseinél, a cél, hogy a jelentések számának növelése nélkül minél nagyobb legyen a kockázatos területek lefedettsége, minél több területre eljusson a Számvevőszék. A vagyonnyilvántartás, vagyongazdálkodás szabályszerűségének értékelése az ellenőrzötteknél évek óta kiemelt ellenőrzési fókusz – tette hozzá. Varju László szerint ez az egyes intézmények szintjéről, „alulról induló” megközelítés újszerű és jó módszer, támogatást jelenthet egy más minőségű vagyonnyilvántartás létrehozásához.
 
IMG_6047
 
A költségvetési bizottság elnöke a jövő évi központi költségvetés tervezése kapcsán említést tett a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb inflációs előrejelzésének várható hatásairól. Domokos László ehhez kapcsolódva azt közölte: az ÁSZ költségvetési véleményének kialakítása jelenleg is folyamatban van, várhatóan a jövő héten nyilvánosságra hozza a végleges változatot, amellyel a Költségvetési Tanács mellett az Országgyűlés és bizottságai munkáját is támogatja majd.
 
Varju László felvetette azt is, hogy az állami, önkormányzati gazdasági társaságok, szociális intézmények vezetőihez hasonlóan az ÁSZ a pártokat és alapítványaikat is támogathatná a jó gyakorlatok megosztásával. Domokos László erre úgy reagált: amennyiben a pártok nyitottak egy ilyen lehetőségre, az ÁSZ nem zárkózik el ellenőrzési tapasztalatai megosztásától, hiszen évek óta rendszeresen szervez e célból konferenciákat, szemináriumokat egy-egy nagyobb ellenőrzötti kör részére.