Domokos László

A Magyar Államkincstár 20. évfordulója alkalmából megrendezett szakmai konferencián vett részt Domokos László

2016-04-27 15:53
Idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Magyar Államkincstár, melynek alkalmából szakmai konferenciát rendeztek. A rendezvényre meghívást kapott Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is.
2016. április 27-28-án megrendezett kétnapos szakmai konferenciával ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Magyar Államkincstár. A rendezvény főbb témáiként került megjelölésre a Kincstár múltját, jelenét és jövőjét összegző plenáris ülés, a pénzforgalom jövője, az államháztartási számvitel új dimenziói, valamint a modern közigazgatási szolgáltatások bemutatása.
 
A Magyar Államkincstár önálló jogi személyiséggel rendelkező, országos hatáskörű, önállóan működő és gazdálkodó, központi költségvetési szerv, amely az államháztartásért felelős miniszter szakmai, törvényességi és költségvetési irányítása alatt áll.
 
A Kincstár felelős az állami költségvetés végrehajtása során a pénzforgalom lebonyolításáért és az elszámolásokért, a költségvetési pozíció előrejelzéséért és a likviditás menedzseléséért, továbbá meghatározott adatszolgáltatásokért.
 
A szakmai konferencia szerdai megnyitóján Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is részt vett.