Domokos László

A magyar gazdaság állapotáról és az új kihívásokra adható válaszokról

2019-05-16 17:02
A Magyar Pénzügy-Gazdasági Ellenőrök Egyesületének Társadalombiztosítási Ellenőrzési Szakosztályának VII. konferenciáját május 16-án rendezték meg. Az egész napos esemény fókuszában a társadalombiztosítás állt, ahol Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is előadást tartott az elmúlt időszakban közreadott számvevőszéki elemzésekről.

Az MPGE konferencián a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola rektora, Dr. Borbély Attila köszöntötte a résztvevőket, majd felkérte Domokos László elnököt megnyitóbeszédének megtartására. Az Állami Számvevőszék elnöke a magyar gazdaság állapotát és az új kihívásokra adható válaszokat ismertette.

Domokos László az MPGE Társadalombiztosítási Ellenőrzési Szakosztályának VII. konferenciáján (Fotó: Seres Sándor)

Domokos László az MPGE Társadalombiztosítási Ellenőrzési Szakosztályának VII. konferenciáján
Fotó: Seres Sándor


Az ÁSZ elnöke hangsúlyozta, hogy Magyarország növekedési pályán halad, a gazdasági folyamatok és a gazdasági adatok évről évre kedvezőbbek. Az elmúlt években történt jelentős bérnövekedés támogatta a gazdasági növekedést, a foglalkoztatottsági helyzet javulása támogatta a költségvetési egyensúly fenntarthatóságát. Felhívta a figyelmet: a gazdasági növekedés fenntartása és a tartalékolás érdekében tudatosan kell terveznünk: a költségvetés szintjén a tartalékok növelésével és a felelős gazdálkodás erősítésével, a háztartások szintjén az öngondoskodás fokozása érdekében a pénzügyi tudatosság további fejlesztésével.

 

Az MPGE Társadalombiztosítási Ellenőrzési Szakosztályának VII. konferenciáján megtartott előadásról részletesen itt olvashat.