Domokos László

A Miskolci Egyetem díszdoktorává választották Domokos Lászlót

2017-06-29 16:46
A Miskolci Egyetem Szenátusa díszdoktori címmel tüntette ki Domokos Lászlót, az Állami Számvevőszék elnökét. A két intézmény 2015 novemberében írt alá együttműködési megállapodást a közpénzekkel, közvagyonnal való gazdálkodás színvonalának javítását, fejlesztését szolgáló képzés és kutatás feltételeinek megteremtése érdekében. A díszdoktori címet az ÁSZ elnöke a képzés első évét lezáró diplomaosztó ünnepség kereti között vette át.
Az Állami Számvevőszék elnöke a frissen végzetteknek mondott pohárköszöntőjében kiemelte: A képzés célja olyan számvevők, olyan szakemberek képzése, akik hozzá tudnak járulni a közpénzekkel való hatékony és átlátható gazdálkodáshoz, ezáltal az állammenedzsment fejlesztéséhez. Az diplomát szerzett számvevők az elnök elmondása szerint nagy felelősséggel járó, különleges elemző munkát fognak végezni, s ezzel új távlatokat nyitnak majd a Számvevőszék szakmai feladatellátásában és tanácsadói tevékenységében.
 
2017_dipl_4_600
 
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és prof. dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora 2015. november 10-én írt alá együttműködési megállapodást a közpénzekkel, közvagyonnal való gazdálkodás színvonalának javítását, fejlesztését szolgáló képzés és kutatás feltételeinek megteremtése érdekében. Ebben megegyeztek a Miskolci Egyetem szervezetén belül működő kihelyezett intézeti tanszék létrehozásáról is. A Miskolci Egyetemmel meglévő korábbi együttműködés kiterjesztését többek között az indukálta, hogy 2015 júniusában az Országgyűlés határozatba foglalta annak támogatását, hogy az Állami Számvevőszék a közpénzekkel és közvagyonnal való gazdálkodásban érintett szervezetek tekintetében szélesítse a vezetői rendszerekre vonatkozó tanácsadó tevékenységét és támogassa az etikus közpénzügyi vezetőképzést.
 
2017_dipl_8_600
 
A témáról szóló részletes tudósításunkat ide kattintva olvashatják.