Domokos László

A német kereskedelmi kamara rendezvényén vett részt Domokos László

2017-06-09 09:00
Hagyományos félévzáró kerti ünnepséget rendezett június 8-án a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara tagjai és meghívott vendégei számára a Német-Magyar Gazdaság Házában, Budapesten. Az eseményre Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is meghívást kapott.
A Budapesti Német-Magyar Kereskedelmi Kamarát 1920-ban alapították, ami az ausztriai Német Gazdasági Kamarával együtt az első német külkereskedelmi kamarák közé tartozott, és 1945-ig végezte tevékenységét. A második világháborút követő, közös kamara nélküli évtizedek után a mai formájában működő Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 1993. május 7-én alakult meg.
 
Alapszabályzata szerint a Kamara célja „a Német Szövetségi Köztársaság és Magyarország közötti kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok mindkét irányban történő ápolása valamint tagjai üzleti érdekeinek elősegítése". Ezt a célt három irányban valósítja meg: a tagvállalatok érdekképviseletén, a vállalatok számára nyújtott szolgáltatásokon, a kis-és közepes vállalkozások támogatásán, valamint a kétoldalú gazdasági kapcsolatok elősegítésén keresztül.
 
Az idei év első félévét lezáró szakmai estet 2017. június 8-án egy hagyományos kerti ünnepség keretében rendezték meg, ahol az üzleti élet és a közélet számos meghívott képviselője kötetlen formában oszthatta meg egymással szakmai tapasztalatait. Az eseményen könnyűzenei előadás és nyári gasztronómiai különlegességek is várták a meghívott vendégeket.
 
Az Állami Számvevőszék tevékenységével kapcsolatban német nyelven is elolvashatja a legfontosabb híreket a http://www.aszhirportal.hu/de oldalra kattintva.