Domokos László

A nemzeti kultúráról rendezett konferencián vett részt Domokos László

2016-01-13 10:04
A kulturális alapellátás fejlesztésének irányairól, a kultúra gazdasági és társadalmi hatásaiban rejlő lehetőségekről egyeztettek minisztériumi vezetők és meghívott szakemberek az Emberi Erőforrások Minisztériuma konferenciáján. A Parlamentben megrendezett szakmai eseményre meghívást kapott Domokos László is.
A nemzeti kultúra minősége határozza meg, hogy mennyire tud sikeres lenni egy nemzet a 21. században – mondta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a „Nemzeti kultúra – társadalom, gazdaság, jólét” című konferencián szerdán a Parlamentben. A miniszter úgy fogalmazott: a kultúra olyan összetartó erő, amelyből a gazdasági teljesítmény, sikeresség is fakad.
 
A nemzeti kultúráról rendezett konferencián vett részt Domokos László
 
Balog Zoltán kitért arra is, hogy a kormányzat alapvető céljai közt szerepel a kultúra bevitele és benntartása az iskolai nevelésben. Az érzelmi kultúrára, a művészeti nevelés ugyanis hozzájárulhat a nemzeti önazonosság erősítéséhez, a versenyképes munkaerő képzéséhez, végső soron pedig a gazdasági sikerességhez is – szögezte le a miniszter.
 
A nemzeti kultúráról rendezett konferencián vett részt Domokos László
 
Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága által szervezett konferencián a meghívott szakemberek, művészek, tudósok mellett előadást tartott Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Hoppál Péter államtitkár, Závogyán Magdolna helyettes államtitkár, és Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke is.