Domokos László

Aláírták a legjobb gyakorlatokkal kapcsolatos együttműködési szándéknyilatkozatot

2010-11-16 12:42
„A jó példa legyen ragadós! Legjobb gyakorlatok a közpénzek felhasználásánál" című szemináriumsorozattal kapcsolatban, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium képviselője, valamint hat önkormányzati szövetség képviselője ünnepélyes keretek között együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá.
A legjobb gyakorlatok megismerése rendkívül hasznos lehet a közpénzek felhasználásáért felelős szervezetek, kiemelten az önkormányzatok számára, hiszen egy-egy jó példát adott esetben akár több száz település vezetése is hasznosítani tud munkájában. Ezért a követésre méltó gyakorlatok elterjesztése érdekében az ÁSZ elnökének kezdeményezésére „A jó példa legyen ragadós! Legjobb gyakorlatok a közpénzek felhasználásánál" című szemináriumsorozat indul, melynek célja, hogy a közpénzek felhasználásának legjobb gyakorlatait az érintettek széles köre megismerje, alkalmazásukhoz segítséget nyújtson és e témában konzultációs lehe-tőséget biztosítson az együttműködő szervezetek számára.

Domokos László
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium képviselője, valamint hat önkormányzati szövetség képviselője


A sajtótájékoztató keretében Domokos László ÁSZ elnök bemutatta a programot a sajtónak, majd az együttműködő partnerek röviden méltatták az együttműködést. Kiemelték, ez a program jó lehetőséget ad arra, hogy az önkormányzatok tanulhassanak egymástól és átadhassák legjobb gyakorlataikat.

 

részvevők
Domokos László
, Dr. Gulácsy Imola, Dr. Gémesi György, Kósa Lajos, Dr. Szűcs Lajos, Dr. Zongor Gábor, Dr. Wekler Ferenc, Bitvai Nándor aláírták az együttműködési szándéknyilatkozatot


A beszédeket követően az együttműködési szándéknyilatkozatot az alábbi szervezetek képviselői írták alá:
- Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke
- Dr. Gulácsy Imola, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kabinetfőnöke
- Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke
- Kósa Lajos, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke
- Dr. Szűcs Lajos, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének társelnöke
- Dr. Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára
- Dr. Wekler Ferenc, a Községek, Kistelepülések és Kistérségek Országos Önkormányzati Szövetségének elnöke
- Bitvai Nándor, a Budapesti Kerületek Országos Önkormányzati Szövetségének képviselője

 

együttműködés
„A jó példa legyen ragadós!" - aláírták az együttműködési szándéknyilatkozatot


Az első szeminárium megrendezésére 2010. december 1-jén kerül sor. Témája: „A költségvetési gazdálkodás belső kontrolljának kialakítása, működése". A következőt 2011 januárjára tervezik a központi költségvetési szervek részére.

 

Domokos László hírportál