Domokos László

Az alaptörvény elfogadásának 5. évfordulója alkalmából tartott ünnepi ülésen vett részt Domokos László

2016-04-25 15:22
Az öt éve elfogadott alaptörvényre emlékezett az Országgyűlés 2016. április 25-én. Az 5. évforduló alkalmából ünnepi ülést tartottak az Országgyűlés felsőházi termében, melyre Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is meghívást kapott.
Öt éve ezen a napon hirdették ki az új alaptörvényt, mely 2012. január 1-jén lépett a korábbi alkotmány helyére. A kihirdetés napját az alaptörvény napjának nyilvánították.
 
A Magyar Posta bélyegblokkot bocsátott ki az ötéves évforduló tiszteletére
 
A Magyar Posta és a Magyar Nemzeti Bank bélyegblokkot és emlékérmét bocsátott ki az ötéves évforduló tiszteletére. Az ünnepi ülésen köszöntőt mondott Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke.
 
Beszédet mondott még Trócsányi László igazságügyi miniszter, Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnökhelyettese, Darák Péter, a Kúria elnöke, Schmitt Pál, Magyarország volt köztársasági elnöke, valamint Szájer József, európai parlamenti képviselő. Végezetül Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke mondott záró beszédet.
 
Az alaptörvény elfogadásának ötödik évfordulójára emlékezett az Országgyűlés
 
Az ünnepi ülésen Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, valamint Warvasovszky Tihamér, az Állami Számvevőszék alelnöke is részt vett.