Domokos László

Az Állami Számvevők elnöke az ellenőrző szervről

2016-07-07 13:54
Hat éve, 2010 július elején vette át az Állami Számvevőszék irányítását Domokos László, majd megkezdődött a szervezet átalakulása, annak érdekében, hogy az intézmény maradéktalanul teljesíteni tudja a számára előírt feladatokat.
„Számszerűsítve hat évvel ezelőtt évente 50-55 jelentést bocsátott ki a szerv és 200-300 helyszínt ellenőrzött. Mostanra évente 700 és 900 közötti helyszínellenőrzés történik és a jelentések száma meghaladja a 200-at. Mindez az átalakításnak köszönhető” – mondta az ÁSZ elnöke.Az egyik legfőbb átalakításnak, a 2011-ben hatályba lépett Alaptörvény közpénzeket érintő részének köszönhetően az ÁSZ mostanra már nem csak ellenőriz és hibákat keres, hanem probléma megelőző tanácsokat is ad.
 
 
 
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke még hat évig tölti be posztját
 
 
Az ÁSZ javaslatai a magyar polgárokat óvják: „minden közpénzt használó intézmény vezetőjének meg kell tanulnia, hogy a veszteséges működtetésnek következményei vannak, valamint a közszolgáltatásoknak javuló tendenciát kell mutatniuk.” Az elkövetkezendő hat év egyik legfőbb feladata, hogy a mostanra kiegyensúlyozott és stabil működést tovább erősítse az intézmény.


-MCOnet -