Domokos László

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletvezetőjével találkozott Domokos László

2016-03-24 15:18
Az Állami Számvevőszék új EU öntesztjeinek indításáról és az ÁSZ uniós támogatások felhasználásához kapcsolódó ellenőrzési, elemzési tapasztalatairól is egyeztetett Domokos László Zupkó Gáborral, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetőjével az ÁSZ székházában, 2016. március 24-én.
Tapasztalataira támaszkodva az ÁSZ újabb elemmel bővítette egyedülálló „önteszt rendszerét”, az úgynevezett EU öntesztekkel. Ezek az európai uniós támogatásokhoz kapcsolódó projektek indításához, elszámolásához és a kapcsolódó fenntartási kötelezettségek teljesítéséhez nyújtanak támogatást az érintett államháztartási szervezetek, valamint gazdasági társaságok számára.
 
Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletvezetőjével találkozott Domokos László
 
Egyebek mellett erről egyeztetett Domokos László Zupkó Gáborral, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetőjével, az ÁSZ székházában. Domokos László és Zupkó Gábor egyetértett a korrupció elleni küzdelem fontosságában. Legutóbb az Európai Bizottság 2016. február 26-án megjelent országjelentése hangsúlyozta a korrupciós kockázatok csökkentésének fontosságát, miután az Európai Unió Tanácsa 2015-ben javasolta Magyarországnak a korrupcióellenes intézkedések hatékonyabbá tételét. Ezt a célt jól szolgálhatja az ÁSZ új kezdeményezése is.
 
Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletvezetőjével találkozott Domokos László
 
Domokos László a találkozón felidézte: az elmúlt években az ÁSZ több ellenőrzése is közvetlenül érintette, értékelte az európai uniós források felhasználását, valamint a pénzek elosztásában és ellenőrzésében közreműködő magyarországi intézményrendszert. Tapasztalatairól az ÁSZ több esetben tájékoztatta az Országgyűlést és bizottságait.