Domokos László

Domokos László a békéscsabai csülök és sörfesztiválon

2016-06-20 11:50
A sör és a csülök legnagyobb hazai ünnepe, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé idén 16. alkalommal, 2016. június 14 és 18. között köszöntötte látogatóit Békéscsabán. A fesztiválon a rendezvény fővédnökeként Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is részt vett.

Magyarország leglátogatottabb Sörfesztiválját és egyetlen csülökparádéját, ahol a mintegy 100 fajta csapolt sört, a hagyományokhoz híven literes korsókból kóstolhatták a folyékony kenyér szerelmesei, az idei évben 16. alkalommal rendezték meg. A fesztivál nyitónapján a magyar labdarúgó válogatott lenyűgöző szereplését is nyomon követhették a rendezvényre kilátogató érdeklődők.

 16. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

A sörkülönlegességek és a finom ételek, valamint a magyar könnyűzenei élet javát is felvonultató kulturális műsorok mellett az idei eseményen szerepet kaptak az amatőröknek és a hobbisportolóknak is lehetőséget biztosító sportversenyek. Így a közép-európai sörfesztiválok történetében először sörfutást is rendeztek. A fesztivál keretein belül idén is megrendezésre került a Kárpát Medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár, amelyen a rendezvényre kilátogatók megismerkedhettek a vidék jellegzetességeivel, mezőgazdasági termékeivel, kézműves értékeivel.

 Domokos László a csabai sörfesztivál fővédnöke

A fesztivál szombati napján a hagyományokhoz híven csülökpörkölt főzőversenyt rendeztek. Domokos László a rendezvény fővédnökeként, valamint a város szülötteként is arról beszélt, örömmel tölti el, hogy évről évre részt vesz a rendezvényen. Kiemelte, hogy Békéscsaba mindig is arra törekedett, hogy a tradíciókat és értékeket határon innen és túl is megmutassa.