Domokos László a Magyar-Kínai Gasztronómiai Napok borvacsoráján

Domokos László a Magyar-Kínai Gasztronómiai Napok borvacsoráján
A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége a Pekingi Magyar Kulturális Intézet védnökségével közösen rendezte meg az idei Magyar - Kínai Gasztronómiai Napokat, Gyomaendrődön. Az eseményre Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is meghívást kapott.
A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének célja, hogy a világgazdaságban a magyar érték, illetve a magyar szó a kiváló minőség szinonimájává váljon.A rendezvény a magyar ízek népszerűsítése mellett a kínai-magyar kapcsolat erősítését is szolgálta. A különleges gasztronómiai esemény lezárására a gyomaendrődi Körös Étterem és Szállodában került sor, amelyen részt vett Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is.

Tímár Albin, a Körös Étterem főszakácsa tavaly a Pekingi Magyar Kulturális Intézet felkérésére egy hónapot töltött el a Minzu Hotel konyháján, hogy megismertesse az ottaniakat a magyar ízekkel. Ezúttal a pekingi szakácsok látogattak el Magyarországra, hogy a július 31-ei záró borvacsorán újra együtt főzhessenek.

Az Állami Számvevőszék elnöke pohárköszöntőjében kitért arra, hogy a kínai-magyar kapcsolat erősödése mind a gasztronómiában, mind az üzleti szférában megfigyelhető.
 
 
fotó: Imre György
forrás: https:www.beol.hu