Domokos László

Domokos László állománygyűlésen értékelte az elmúlt évet

2017-12-12 15:00
A korábbi évek hagyományaihoz hűen 2017-ben is megtartotta az Állami Számvevőszék állománygyűlését a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. Az Állami Számvevőszék Elnöke, Domokos László évértékelő beszédében az elmúlt időszak bemutatása mellett kitekintést tett a legfőbb ellenőrző szerv elkövetkezendő évben megvalósítandó feladataira is.
Domokos László beszédében hangsúlyozta: az Állami Számvevőszék, mint az Országgyűlés legfőbb pénzügyi és gazdasági ellenőrző szerve küldetésében is megfogalmazott feladata, hogy őrködjön a közpénzek felhasználása és a közvagyon kezelése, megőrzése felett. Ennek eleget téve az ÁSZ 2017-ben nyilvánosságra hozott közel 250 jelentést, melyeknek megállapításai mind a közpénzfelhasználás és közvagyonnal való gazdálkodás szabályszerűségének, gazdaságosságának, hatékonyságának és eredményességének javítására irányulnak. Az ÁSZ emellett az év során több mint egy tucat elemzésben összegezte ellenőrzési tapasztalatait, mellyel tanácsadó tevékenységét erősítette – ismertette az ÁSZ elnöke.
 
IMG_9801


Domokos László aláhúzta, hogy az ÁSZ 2017-ben is aktívan, tevőlegesen segítette elő a „jó kormányzást” és támogatta az Országgyűlés törvényalkotó tevékenységét tapasztalataival, felvetéseivel, melyek számos jogszabályban hasznosultak. Hozzátette: a tudásmegosztás jegyében számos hazai és nemzetközi rendezvénynek volt az ÁSZ házigazdája, emellett az idén is kiemelt hangsúlyt fektetett a folyamatos társadalmi tájékoztatásra, az intézményi átláthatóságra. Ennek keretében az ÁSZ munkájáról a magyar nyelvű médiában több mint 5000 hír, hivatkozás jelent meg, maga a szervezet pedig közel 2000 cikkel teremtette meg az ÁSZ tevékenységének átláthatóságát.
 
Domokos László elnök - számszerűen is bemutatva az intézmény kimeneti eredményeit – megköszönte a számvevők és a számvevőszék valamennyi alkalmazottjának teljesítményét, és az év folyamán végzett elkötelezett munkát. Az évzáró ünnepi műsorát a gyönyörű helyszín és a Budapest V. Kerületi Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskola tanítványainak előadása tette meghittebbé.