Domokos László

Domokos László átadta az ÁSZ 2017. első félévi ellenőrzési tervét

2017-01-06 14:54
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke átadta Dr. Gulyás Gergelynek, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökének az ÁSZ 2017. első félévi ellenőrzési tervét. A dokumentum szerint fókuszban marad továbbra is az ellenőrzési, felügyeleti tevékenységet végző „ellenőrök ellenőrzése”, továbbá az ÁSZ nagy hangsúlyt helyez a fenntartható fejlődést befolyásoló és a levegő minőségét érintő tényezők ellenőrzésére is.
Az ÁSZ 2017. első félévi ellenőrzési terve szerint folytatódik az ellenőrzési, felügyeleti tevékenységet végző „ellenőrök ellenőrzése”, melynek keretében a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Államkincstár, valamint a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal ellenőrzésére kerül sor.
 
Domokos László átadta az ÁSZ 2017. első félévi ellenőrzési tervét
 
Új témaként jelenik meg 2017-ben a hallgatói önkormányzatok gazdálkodásának és a gyermekétkeztetés rendszerének értékelése. Továbbá az első félévben sor kerül a 2016-os zárszámadás ellenőrzésére is, mellyel az ÁSZ biztosítja a költségvetési folyamatok átláthatóságát, míg a 2018. évi költségvetési törvényjavaslat véleményezésével a költségvetés megalapozott tervezését támogatja.
 
A 2017. első félévi ellenőrzési tervről bővebben az ÁSZ Hírportálján ide kattintva olvashat.