Domokos László

Domokos László az ellenőrzés megújításáról tartott előadást az MPGE konferenciáján

2016-11-14 11:52
„Innováció - az ellenőrzési szakma megújítása” címmel tartotta meg előadását az MPGE konferenciáján Domokos László. Az Állami Számvevőszék és a Magyar Pénzügyi - Gazdasági Ellenőrök Egyesületének elnöke a folyamatos változások természetes kezelésének szükségességéről, és a kezelés pénzügyi-gazdasági irányairól fejtette ki gondolatait előadásában.

A változásokkal együtt járó kihívások az ellenőrzés technikai-módszertani fejlesztéseinek katalizátorai, ily módon az informatikai innovációkatalizátor szerepet tölt be az ellenőrzés módszertani innovációjában a gyakorlati ellenőrzési feladatok ellátásán keresztül.

 

dl

 
A szervezetek szintjén a módszertani változások elsődleges területét a világos stratégiában jelölte meg az előadó: az állami pénzügyi-gazdasági szervezetek esetében az átláthatóság folyamatos biztosításával a bizalom kiépítésére és a bizalom fenntartására kell törekedni.
 
A pénzügyi-gazdasági ellenőrök részére az új technológiákat felsorakoztató világos ellenőrzés-szakmai módszereket kell biztosítani a környezet és a gazdálkodásbeli változások eredményes szakmai lekövetéséhez. A változó módszertanok nyilvánossága, az ellenőrzött szervezetek belső kontrollrendszereinek kiépítésében és folyamataiban történő hasznosítása tovább segíti az ellenőrzöttek megelőző folyamatait, átlátható működését, és korrupcióellenes védekező mechanizmusaik kiépítését, a beléjük vetett bizalom erősödését.
 
Mindezen nyitottság a változásokra, és az ezek alapján aktualizált módszertanok együttesen biztosíthatják a nyilvánosság számára az átláthatóságot, bizalmat.
 
Domokos László beszédéről készült részletesebb cikket, továbbá az ÁSZ elnökével készült rövid interjúkat az érdeklődők ezen az oldalon érhetik el.