Domokos László

Domokos László előadást tartott a V4+2 számvevőszékek elnöki találkozóján

2018-06-07 15:30
Aktuális, napjaink társadalmi kihívásait érintő témák kerültek napirendre a Visegrádi országok, valamint Szlovénia, Ausztria és Horvátország számvevőszékeinek az idén Magyarországon megrendezett elnöki szintű találkozóján. A két napos konferencia szakmai programjára 2018. június 5 – 6. között került sor, mely során a résztvevő felek több kiemelt témát vitattak meg.

Központi kérdésként tárgyalták állampolgárokkal való kapcsolattartást és hatékony kommunikációt, mely az Európai Unió Kapcsolattartási Bizottság ülésének idei fő témája. Emellett egyeztettek a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos célok megvalósításának ellenőrzéséről az egyes országokban, illetve a kormányzati és számvevőszéki kapacitások méréséről és azok hozzájárulásáról a jól irányított államhoz. A cseh partnerek prezentációt tartottak a BIEP projektről. Az eseményen megfigyelőként részt vettek a horvát számvevőszék delegáltjai.

DL
                     
A nemzetközi találkozón, az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László több témában is előadást tartott, úgymint az állampolgárokkal való kapcsolattartás és hatékony kommunikáció, vagy a kormányzati és számvevőszéki kapacitások mérése és azok hozzájárulása a jól irányított államhoz.