Domokos László

Domokos László fogadta Szita Károlyt, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökét

2018-05-15 11:08
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke szakmai megbeszélésen fogadta Szita Károlyt, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökét. Kiemelte: a megyei jogú városok gazdasági társaságainál végzett számvevőszéki ellenőrzések összességében megnyugtató képet mutattak. Felhívta továbbá a figyelmet az ÁSZ öntesztjeire, valamint etikus vezetőképző programjára is. Szita Károly, az MJVSZ elnöke hangsúlyozta: a megyei jogú városok történelmi léptékű fejlesztések előtt állnak, és ezek előkészítésében, illetve lebonyolításában számítanak az ÁSZ tapasztalataira is.
Az ÁSZ 2010-ben kötött együttműködési megállapodást az önkormányzati szövetségekkel és ennek jegyében az ÁSZ vezetői évente szakmai egyeztetésre invitálják a települési érdekképviseletek vezetőit. Az idei találkozók sora a Megyei Jogú Városok Szövetségével indult, 2018. május 14-én Domokos László hivatalában fogadta Szita Károly, az MJVSZ elnökét, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármesterét.
 
 
IMG_1440_m2
 
A megbeszélésen szó esett többek között az ÁSZ integritás felméréséről, valamint az olyan gazdasági társaságokat érintő ellenőrzési tapasztalatairól, amelyek a 23 megyei jogú város többségi tulajdonában vannak. Domokos László a megbeszélésén bemutatta az ÁSZ 2018. áprilisában nyilvánosságra hozott elemzését, mely az önkormányzatok befektetéseinek átláthatóságát értékeli és amely több megyei jogú várost is érintett.
 
IMG_1441_m
 
Az ÁSZ elnöke röviden bemutatta még az ÁSZ etikus közpénzügyi vezetőképző programját, amelynek keretében a Számvevőszék 2018. május 24-től éppen önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok elsőszámú vezetőinek szervez kétnapos szemináriumot, majd öthetes távoktatást.
 
A találkozóról szóló bővebb híradást ide kattintva érheti el.